DE fIRe GruNdsTen

En samling består af fire grundsten: Drop in, aktivitet, forkyndelse og spisning. Disse 4 elementer giver gode rammer og er sammen med til at sætte fokus på kirke, fællesskab og dagens tema.

1. Drop in
Den første halve time er der fokus på at komme, mødes og finde sig til rette i fællesskabet. Det hele er lidt rodet! God varm velkomst i døren, snak, spil, evt. lave lektier, strikkekurven kan komme frem, dagens avis, et hjørne med LEGO og andet legetøj. Folk skal møde en afslappet stemning, hvor der netværkes og drosles ned efter dagens opgaver. Husk kaffe, the, saft, noget frugt og en kiks. 

2. Aktivitet
Det kan være alt lige fra at tegne, bygge, lege, nørde, strikke osv. Som udgangspunkt er det fortrinsvis aktiviteter, som kan henvises til senere i Bibelhistorien. Nogle aktiviteter kan klares på 10 minutter, så man kan nå at komme rundt til flere, mens andre aktiviteter måske kræver mere tid. Aktiviteterne er ikke aldersopdelt, men samlende for aldersgrupperne. Det er ved dette punkt, at vi for alvor sætter fokus på og forholder os nysgerrigt til dagens tema og giver og modtager fra hinanden gennem de erfaringer og tanker og input, som vi deler.
I vores materialer til samlingerne er der flere ideer til hver samling.

 

3. Bibelhistorie
En vigtig del af Messy Church. Her samles alle til fælles sang, bibelhistorie og bøn. Det skal være kort og enkelt. Det kan være alt lige fra fortælling, dukketeater, drama, tale og meget mere. Her inddrages oplevelser fra aktiviteterne og folk udfordres på en eller anden måde til at være aktivt med. Der er igen masser af inspiration at hente i vores materialer til samlingerne.

4. Spisning
Endelig er der maden. Ved at arrangere fællesspisning er Messy Church med til at samle alle sammen om noget, som alle har fælles kendskab til - at spise. Det, at sidde sammen og spise, er noget specielt og for mange vil det også være en god oplevelse. Børnefamilierne vil måske nyde at slippe for madlavningen derhjemme denne dag, andre vil nyde for en gangs skyld ikke at skulle sidde alene og spise. I vil sikkert komme til at opleve flere fordele for deltagerne i jeres Messy Church.

 

På andre sprog
Download pdf'en her og print De 4 grundsten ud på dansk, engelsk, ukrainsk, russisk, arabisk, farsi, tigrinsk og swahili. (De 5 værdier er også med, dog kun på dansk, engelsk, ukrainsk og russisk).