EngaNG I eNgLAnd …

Messy Church  (oversat: ”rodet kirke)” – er ikke en dansk opfindelse. Flere kirker i England har oplevet at det er svært at være kirke for andet end de få fra sognet, og de kæmpede med at flere ikke så kirkens åbningstider og tilbud som relevante og attraktive.

Nogle folk med Lucy Moore i spidsen opfandt for nogle år siden konceptet Messy Church, som netop tager hånd om mange af de barrierer, der er i forhold til kirken. Nogle opfatter kirken som gammeldags og med rammer der ikke tillader eller indbyder alle til at være med. F.eks. børn roder og for mange er kirken det modsatte!

Med konceptet Messy Church oplever mange kirker i England vækst. Flere og flere i alle aldersgrupper og fra vidt forskellige hjem og familiemønstre finder hen til kirken og et tilbud, der er lidt mere rodet og lettere tilgængeligt. 

Læs meget mere om Messy Church i England.

 

 

Messy Church i Danmark!

Messy Church er også i Danmark - kommet via Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS). Vi var fra starten meget begejstret for hvad vi så i England og var ikke i tvivl om, at MC har det i sig, som kirken i Danmark har brug for i dag.
Konferencen om Messy Church i 2009 og den senere vækst viser tydeligt, at der er stor interesse for at gøre kirken endnu mere relevant i Danmark.

I DFS har vi forpligtet os til overfor MC-England at føre MC ud i Danmark... både hos folk, som associerer sig med os og folk, som af forskellige grunde ikke lige ser deres kirke tilsluttet DFS. Alle MC-ere kan være med i MC-netværk, Danmark og få glæde heraf.

De roder i England med succes. Det gør vi også i Danmark!