MC - OpriDdELsE

Messy Church stammer fra England

Messy Church (oversat: rodet kirke) er ikke en dansk opfindelse. Flere kirker i England oplevede at det var svært at være kirke for andre end de få fra sognet, og de kæmpede med at flere skulle opleve kirkens åbningstider og tilbud som relevante og attraktive.

Nogle folk med Lucy Moore i spidsen opfandt i 2004 konceptet Messy Church, som netop tager hånd om mange af de barrierer, der er i forhold til kirken. Nogle opfatter kirken som gammeldags og med rammer der ikke tillader eller indbyder alle til at være med. F.eks. børn roder og for mange er kirken det modsatte!

Med konceptet Messy Church oplever mange kirker i England vækst. Flere og flere i alle aldersgrupper og fra vidt forskellige hjem og familiemønstre finder hen til kirken og et tilbud, der er lidt mere rodet og lettere tilgængeligt. 

Læs meget mere om Messy Church i England.

 

 

Messy Church i Danmark!

Messy Church er opstået i Danmark via Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS). Vi er meget begejstret for hvad vi ser i England og er ikke i tvivl om, at MC noget, som kirken i Danmark har brug for i dag.

I DFS har vi overfor MC-England forpligtet os på at føre Messy Church ud i Danmark... både hos folk, som associerer sig med os og folk, som af forskellige grunde ikke lige ser deres kirke tilsluttet DFS. Alle MC-ere kan være med i MC-netværk, Danmark og få glæde heraf.

De roder i England med succes. Det gør vi også i Danmark!