HvorFoR liGGer AktivitETernE føR biBElhisTOrien?

 

Hvorfor ligger aktiviteterne før bibelhistorien?

Vi har spurgt Lucy Moore (grundlægger af Messy Church) og fået følgende svar:

  • Ofte har folk brug for tid til at finde sig til rette på en afslappende og sjov måde, og her har aktivitets-afdelingen nogle fordele. Ligeledes kan aktiviteterne på en stille og rolig måde være med til at nå ind til dem, der er i kirken for første gang. Aktivitets-afdelingen er også et godt udgangspunkt for at skabe nye relationer og venskaber.
  • Mange menneskers liv er lidt "messy", og nogle gange kan det medføre, at man er sent på den. Hvis I vælger at sætte bibelhistorien ind før aktiviteterne, kan I derfor risikere at nogle ikke kommer tidsnok til bibelhistorien. Eller måske vil der endda være nogle, som bevidst kommer senere for helt at undgå bibelhistorien. 
  • Under introduktionen til aktiviteterne, skal I bare forklare meget kort, hvad dagens emne er. Det er alt, hvad der skal til for at hjælpe folk med at forstå, hvad de enkelte aktiviteter er der for.
  • Ved at have aktiviteterne før bibelhistorie, kan det give mulighed for at folk kan reflektere over deres eget liv, og når de senere hører bibelhistorien, kan det måske give dem en ny indgangsvinkel, som kommer dem til gode i deres eget liv.
  • Ved at sætte aktiviteterne først, udvisker vi menneskers forestillinger om, hvad kirke er, overrasker dem og gør dem nysgerrige. 
  • Bibelhistorie er fokus, kulminationen af det sjove og kreative og bringer det hele sammen til et hele. Ofte er nogle af de ting, som deltagerne har lavet under aktiviteter, nyttige til at hjælpe med at fortælle bibelhistorien eller fejre Gud.
  • Ved at sætte aktiviteterne først giver vi styrken og kontrollen til deltagerne. Hvis vi sætter bibelhistorien først, så har MC-teamet/kirken kontrollen. 
  • Måltidet kan godt placeres andre steder, men ved at have det i slutningen, opnår I, at alle forlader Messy Church efter at have modtaget noget meget konkret: et måltid! Det falder som regel i god jord. 
  • De forskellige afdelinger af Messy Church har en selvforstærkende effekt, hvor folk får mere kontakt til hinanden, kommer til at slappe mere af og bliver mere og mere åbne overfor hinanden og overfor Gud.
  • Jeg vil foreslå, at I kigger på de fem værdier for Messy Church og sammen tager en beslutning om, hvordan I bedst kan arbejde inden for dem, og hvordan jeres Messy Church så skal være. Der er f.eks. også mange, som spiser morgenmad inden aktiviteterne, så man kan gøre det på forskellige måder. 

Tilbage til Guldkorn