NåR vI hAr FoRsKeLlIg TeOloGi

Hvad gør vi, hvis der er deltagere med forskellige syn på kristendommen?

Det kunne f.eks. være ortodokse fra Eritrea.

Respekt og plads til forskellighed: Det er vigtigt at møde folk, der hvor de er og at turde vandre sammen og tage ved lære af hinanden. Samtidig må vi være sandheden tro i kærlighed og stå ved, hvad vi tror på. Og i tillid til, at Helligånden også vejleder.

Med dette udgangspunkt kan vi godt komme med vores mening om forskellige emner i en tryg samtale. Hold den på egen banehalvdel og fortæl om, hvad du tror på.

Man kunne måske forestille sig, at en kristen fra en anden kirkeretning gerne vil stå for noget og for eksempel snakker om, at vi skal have mere fokus på Jomfru Maria. Generelt kan det være en god idé at pakke tingene lidt ind men samtidig sige, hvad man mener. Overvej, hvem der skal være med i teamet, som aktør til en aktivitet eller bibelfortællingen og dermed med ansvar, og hvem der “bare” skal være deltager for ikke at gå på kompromis med betydningen af centrale begreber som nåde, hvordan bliver man frelst, dåb osv. Det er ikke for at sige, at de ikke må have andre holdninger, men det er for at skabe tryghed og undgå forvirring omkring, hvad Messy Church står for rent teologisk. Men kulturelt er der plads til at tænke frit. F.eks. hvis man synes, at der skal danses mere eller være mere krydret mad. Så tag en snak i teamet om, hvilken teologisk linje, I ønsker, og hvad I ikke vil gå på kompromis med. Og også om, hvordan og på hvilke områder I samtidig kan udvise åbenhed over for nyt.

Nogle eritreiske kristne opfatter ikke vores lutherske måde at være kristen på som “ren” eller sand, eller synes ikke, at vi tager vores tro seriøs nok.

Temaer, som er vigtige, at I får snakket om i teamet: Treenighed, Jesus, nåde, frelse, tilgivelse, synd, konvertering og dåb.

Tilbage til "Tværkulturelt"