aVisARtiKLeR

Ser du andre artikler, som vi bør linke til her, så giv os endelig et praj.

 

 

Tværkulturelt arbejde på Bornholm

"Vi er vant til at tage imod flygtninge på Bornholm", fortæller missionær Palle Kure i telefonen fra Aakirkeby. "Vi har gennem årene fået kvoteflygtninge fra steder som Bosnien, Irak, Nepal og Myanmar (Burma). I vores lokalsamfund og i det kirkelige arbejde er der et engagement i dem der kommer." 

For tiden er det så flygtninge fra særligt Syrien, Iran og Eritrea der er opgaven. Øen har tre asylcentre: Rønne, Aakirkeby og på den nedlagte flyvestation i Almindingen. En hel del enkeltpersoner, kirker og fællesskaber har kontakt med asylansøgere og flygtninge.

Messy Church og fællesspisning er fine måder at være sammen på. Erfaringen i Indre Mission er, at disse to typer arrangementer er særligt gode for dem, der ikke kan dansk eller engelsk. Messy Church er for alle generationer med drop-in, aktiviteter, forkyndelse og fællesspisning. Her er der noget praktisk man kan gøre sammen eller deltage i på lige fod, som for eksempel at flette julestjerner i december! Asylansøgerne har fået bibelteksten og fadervor på deres eget sprog. Asylansøgerne bidrager også. "Iranerne insisterede på at lave mad", fortæller Palle Kure. "Ved Messy Church i Rønne vil vi lave en aktivitet, med en farsitalende der kan sætte gang i samtale om teksten." 

(Uddrag fra artikel fra Indre Missions Tværkulturelle Arbejde's nyhedsbrev februar 2017)

 

 

Her fra Kirkesplat, som er Messy Church i Nazaret kirke, København