mesSY ChuRcH Er iKk'...

... kun for børn
Det er meget nemmere at målrette en Messy Church til en bestemt aldersgruppe, og så ikke stoppe op og reflektere over om de ikke-verbale signaler, som den sender, er, hvad du ønsker at sige om Gud.
Hvis undervisningen, aktivteterne og maden i din Messy Church alt sammen er målrettet børn op til 11 år, hvad er det så, at I sender af signaler til børn og voksne: "Kirken er kun relevant/ sjov/ meningsfuld/ interesseret i dig indtil du bliver 12 år"? I Messy Church tænker vi løbende over, hvordan vi kan involvere meget forskellige mennesker og aldersgrupper: unge og gamle, familier og enlige, kvinder og mænd, akademikere og praktikere, fattige og rige.

... en klub
Messy Church handler om at tilbede Gud, have fællesskab og sammen udforske trosspørgsmål. Alle er velkomne, alle bliver involveret, alle bliver værdsat. Det er kirke.

... bare en anden måde at få folk til at komme i kirken om søndagen
Det er ikke derfor, vi holder Messy Church. Hvis folk virkelig ønsker at komme til Gudstjeneste søndag formiddag, så ville de nok allerede gøre det før, de kom til Messy Church. Messy Church ønsker at udfordre vores tanke om det at være kirke og afholde gudstjeneste.

... bare for kirkens familier
Enhver, som allerede kommer i kirke, skal nærmere overveje at være med i ledelsen af Messy Church, uanset hvor gamle eller unge de nu er. Være med til at hjælpe andre at lære Jesus at kende og lad dig selv udfordre til at vokse i troen på Jesus gennem Messy Church.

... bare for familier
Alle er velkomne: singler, enker, barnløse, skilte, børn, unge, voksne og det grå guld og alle andre uperfekte mennesker. Hele den store familie.

... et hurtigt fix
At vokse i troen på Gud tager tid. Væksten vil sandsynligvis være langsom.

... en nem løsning
Messy Church koster penge, tid, bøn, engagement og energi fra teamet bag, men der er støtte og hjælp at hente fra erfarne folk

... et træk på kirkens ressourcer
Ja, det vil koste penge og tid, indsats og engagerede mennesker til at køre det, men det vil give noget tilbage til gengæld.
En gruppe af mennekser, der brænder for mission, bemyndiget ved at bruge deres Gud-givne gaver. Det vil udløse ideer og inspiration om, hvad kirken handler om, og vil forny vision. Det vil give mulighed for, at I kan drive mission i jeres lokale samfund.

... set i sten
Vi lærer hele tiden. Messy Church vokser og udvikler sig. Messy Church er ikke en færdig løsning, men en model, som I kan bygge videre på i jeres område/by. Og når I drager erfaringer, så vær frimodige til at dele det her på siden med andre MC'ere i Danmark via kontakt.

Vi håber, at Guds plads må vokse i jeres kirke.